موزه شهاب‌سنگ، در محل برخورد شهاب سنگی که در سال ۱۳۵۳ یک شهاب سنگ ۳ کیلوگرمی در شهر نراق فرود آمد، شکل گرفته است. این شهاب سنگ سقف مدرسه‌ایی را سوراخ و قطری حدود ۲۰ سانتی‌متر ایجاد کرد. در حال حاضر ۲۰ نمونه شهاب سنگ از سراسر دنیا در آن به نمایش گذاشته شده است و بازدید از آن به‌عنوان یکی از مکان های دیدنی نراق باید در برنامه گردشگران قرار بگیرد.
جواهرسازی در اثر فوران آتشفشانی

جواهرسازی در اثر فوران آتشفشانی

نویسنده: پروفسور ایرج عشقی ۱۴۰۱

هائوئین (Hauyn)

نوعی سنگ در حال رشد در ناحیه آتشفشانی در ایفل آلمان است که در فضاهای حبابی در برخی از خاکسترها، پوکه سنگ‌­ها و سرباره­‌ها در سنگ­‌های گدازه‌­ای به شکل کریستال­‌های ریز وجود دارد که اغلب اندازه‌­ای بین ۱ تا ۲ میلی‌­متر دارد و به ندرت به یک سانتی­‌متر می‌­رسد. بزرگ‌­ترین نمونه‌ای که تا کنون یافت شده است در حدود ۲ سانتی­‌متر می­‌باشد و در سال ۲۰۱۲ در منطقه ایفل آلمان توسط یک کلکسیونر علاقمند به سنگ پیدا شد و اکنون در دانشگاه فرایبرگ آلمان نگهداری می‌شود.

علاوه بر این، به دلیل مواد معدنی ارزشمندی که هائوئین دارد، از جمله پرطرفدارترین ماده معدنی از گوهر سنگ‌­های قیمتی در جهان به شمار می‌­رود.

هائوئین در سنگ آذرین نفلیت، سینیت از ایفل آلمان از موزه تاریخ طبیعی گرولشتاین ایفل که توسط اندریاس شولر جهت هدیه به موزه شهاب سنگ ایران در نراق تهیه شده‌‎است.

درعید نوروز ۱۴۰۲ نمونه در موزه شهاب سنگ ایران در نراق خواهد بود.

هائوئین ، تصویر از ایرج عشقی

نگین هائوئین . تصویر از گنج کریستال
هائوئین در سنگ آتشفشانی ایفل در موزه آتشفشانی در دان آلمان. طراحی کننده موزه ایرج عشقی

تصویر از کتاب ایرج عشقی و همکارانGeo Infoband Vulkaneifel

هائوئین در خاکسترها و پوکه سنگ‌­های آتشفشانی ایفل آلمان. تصویر از ایرج عشقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *