موزه شهاب‌سنگ، در محل برخورد شهاب سنگی که در سال ۱۳۵۳ یک شهاب سنگ ۳ کیلوگرمی در شهر نراق فرود آمد، شکل گرفته است. این شهاب سنگ سقف مدرسه‌ایی را سوراخ و قطری حدود ۲۰ سانتی‌متر ایجاد کرد. در حال حاضر ۲۰ نمونه شهاب سنگ از سراسر دنیا در آن به نمایش گذاشته شده است و بازدید از آن به‌عنوان یکی از مکان های دیدنی نراق باید در برنامه گردشگران قرار بگیرد.
شهاب‌سنگ

شهاب‌سنگ

نویسنده: پروفسور ایرج عشقی

تمام اجرام کیهانی که وارد حوزه جاذبه زمین شده و در اثر برخورد با جو زمین منفجر و ایجاد نور می‌کنند شهاب سنگ یا متئوریت نامیده می‌شوند که بخشی از مواد باقیمانده آن در مواردی به زمین سقوط می‌کنند و مطالعه مواد موجود در این نوع سنگ‌ها می‌توانند رهنمونی به شناخت ترکیب ماده در سایر بخش‌های منظومه شمسی و کهکشان‌ها باشند مطالعه‌ای که برای شناخت مبداء جهان، عمر جهان، چگونگی تشکیل آن فوق العاده حائز اهمیت است.

شهاب سنگ‌هایی که درجهان رصد شده‌اند بسیار نادرند و بخصوص اینکه در یک منطقه مسکونی بر روی یک ساختمان فرود آیند مانند شهاب سنگ نراق.

شهاب سنگ‌های دیگر یافتنی هستند و تاکنون چندین هزار از آنها در جهان کشف شده‌است و مخصوصا در بیابان‌ها و قطب‌ها.

تحقیقات از شهاب سنگ‌ها یک علم نسبتأ جوانی است که به تقریب از ۲۰۰ سال قبل بر روی آنها تحقیق می‌شود گرچه مواد فرازمینی پس از شکل‌گیری زمین بر روی سطح کره زمین گودال‌هایی ایجاد کرده‌اند مانند دهانه‌ای در شبه جزیره یوکا تان در مکزیک در ۶۵ میلیون سال پیش حتی این دیدگاه که به انقراض دایناسورها در ۶۵ میلیون سال پیش ناشی از برخورد یک شهاب بوده و پیروان این دیدگاه بیشتر و بیشتر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *