موزه شهاب‌سنگ، در محل برخورد شهاب سنگی که در سال ۱۳۵۳ یک شهاب سنگ ۳ کیلوگرمی در شهر نراق فرود آمد، شکل گرفته است. این شهاب سنگ سقف مدرسه‌ایی را سوراخ و قطری حدود ۲۰ سانتی‌متر ایجاد کرد. در حال حاضر ۲۰ نمونه شهاب سنگ از سراسر دنیا در آن به نمایش گذاشته شده است و بازدید از آن به‌عنوان یکی از مکان های دیدنی نراق باید در برنامه گردشگران قرار بگیرد.
کندرول با ساختاری جالب و جذاب در برخی از شهاب سنگ‌ها

کندرول با ساختاری جالب و جذاب در برخی از شهاب سنگ‌ها

نویسنده: پروفسور ایرج عشقی ۱۳۹۸

کندرول‌ها دانه‌های گردی هستند که در شهاب سنگ‌های کندریتی یافت می‌شوند و نمایانگر یکی از کهن‌ترین مواد جامد درون سامانه خورشیدی و بنیان گذار سامانه‌های سیاره‌ای می‌باشند. کندرول‌های زیر(شکل‌ها) تا حدی از زمینه برشی از شهاب سنگ آزاد شده‌اند که از طریق فرآیندهای فرسایشی زمینی طبیعی (از زمان فرود به زمین)، باز و نمایان می‌شوند، مانند شهاب سنگی از ایران که توسط ایرج عشقی برای اولین بار و همچنین در شهاب سنگی ازعمان توسط Norbert Classen & Jürgen Otto کشف گردیده و پدیده جدید و نادری را نشان می‌دهند و در مطالعات کندرول‌ها ممکن است به بهبود درک ما از شکل‌گیری کندرول‌ها کمک نماید.

شکل ۱: کندرول تقریبا آزاد شده در شهاب سنگی از ایران که در اثر فرآیندهای زمینی طبیعی مانند فرسایش بادی به ترتیب از زمینه برش جدا شده و بخشی از مواد زمینه به سطح آن متصل می‌باشد (عکس از ا. عشقی).
شکل ۲ :مکان کندرولی جدا شده از زمینه برش شهاب سنگی از ایران
(عکس از ا. عشقی)
شکل ۳ :مکان کندرولی جدا شده از زمینه برش شهاب سنگی از ایران
(عکس از ا. عشقی)
شکل ۴ : کندرول تقریبا آزاد در شهاب سنگی از عمان دراثر فرایندهای فرسایشی زمینی طبیعی
عکس سه بعدی از
Classen Norbert & Otto Jürgen
شکل ۵ : دو کندرول کوچکتر متصل به کندرول بزرگتر در شهاب سنگی از عمان
عکس سه بعدی از
Classen Norbert & Otto Jürgen

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *